You are currently viewing Kiitos äänestäjille
Tulevana syksynäkin moni lapsi aloittaa uudessa koulussa paikkakunnalle muuton vuoksi. Seinäjoella varmaankin suhteessa vielä useampi, koska väkilukumme kasvu perustuu sekä luontaiseen kasvuun syntyvyyden enemmyyden kautta, mutta myös muuttovoittoon. Toisin kuin usein luullaan, Seinäjoelle muutetaan valtaosin oman maakunnan ulkopuolelta eli noin 60 prosenttia kaupunkimme muuttovoitosta on peräisin muista maakunnista.

Kiitos äänestäjille

Historian ensimmäiset aluevaalit ovat takana. Etelä-Pohjanmaalla nukkuvat hävisivät vaalit, koska äänestysprosentti ylitti kipurajan ollen 50,4 prosenttia. Itse henkilökohtaisesti haluan kiittää nöyrästi jokaista minua äänestänyttä, teitä oli yhteensä 1341, KIITOS. Toiseksi haluan kiittää jokaista Perussuomalaista äänestänyttä, KIITOS. 

Aluevaalitulos oli Perussuomalaisten osalta Etelä-Pohjanmaalla mielestäni hyvä, koska äänimäärässä olimme maakunnan kolmanneksi paras puolue. Saimme yhteensä kahdeksan aluevaltuutettua, tasaisesti ympäri maakuntaa, sekä miehiä että naisia. 

Henkilökohtaisesti olen erittäin tyytyväinen omaan äänimäärääni, koska Teidän tuella olin Vaasan vaalipiirissä eniten ääniä saanut Perussuomalainen ja valtakunnan tasolla viiden kärjessä – edelläni puoluejohtoa ja istuvia kansanedustajia. 

Nämä iänikuiset rajoitukset kieltämättä lisäsivät vaikeuskerrointa kampanjointiin. Tein päätöksen mennä terveysturvallisuus edellä enkä siksi kampanjoinut toreilla ympäri maakuntaa – minut sai kyllä kiinni puhelimella, sähköpostilla ja sosiaalisen median kautta. Yhteydenottoja tulikin kiitettävästi, ja olen edelleen käytettävissä, koska tätä työtä teen 24/7, en vain vaalien alla. 

Ennemmin tietenkin ihmisiä tapaisi kasvotusten, koska juurikin nämä tapaamiset ovat politiikan suola – on arvokasta saada palautetta ruohonjuuritasolta. Kun nyt päästään normaaliin ja rajoitukset antavat myöden, lupaan kiertää maakuntaa. 

Millä mielin aluevaltuustoon? Odottavaisin ja innokkain ajatuksin lähden uuteen luottamustehtävään, mutta ymmärrän vastuun ja tiedostan, että helppoja päätöksiä ei tule olemaan tiedossa. Tehtävä on vaativa, mutta ajankäytöllisesti olen valmistautunut panostamaan tehtävän hoitoon sen edellyttämällä tavalla, muiden luottamustoimien ohella.  

Tavoitteena on turvata etelä-pohjalaisten sote-ja pelastustoimen palvelut. Nykyinen palvelutaso ei saisi heikentyä. Hyvinvointialueella on monia kuluja, joita ei ole ennakoitu eikä valtio ole varannut tarpeeksi rahoitusta. Tehtävä ei siis ole helppo, koska valtionrahoituksen lisäksi ainoa tulovirta hyvinvointialueelle koostuu asiakasmaksuista, jotka tulee mielestäni pitää maltillisena. Maakuntaveroa Perussuomalaiset vastustavat nykyisenkaltaisessa mallissa.