You are currently viewing Suomen metsät on suojeltava EU:lta
Haen kolmannelle kaudelle Seinäjoen valtuustoon PS:n ehdokkaana.

Suomen metsät on suojeltava EU:lta

Suomen pitkän linjan osaaminen metsänhoidossa ja hakkuissa on luonut erinomaisen perustan kestävälle metsätaloudelle ja puuhun perustuvalle teollisuudelle. Meidän metsät kasvavat puuta enemmän kuin koskaan. 

Meidän metsiämme koskeva päätöksenteko on pidettävä jatkossakin omissa käsissä. EU:n komissio julkaisi jokin aika sitten kestävän rahoituksen ilmastokriteerit, jonka linjaukset uhkaavat Suomen metsäteollisuuden ja metsien talouskäytön toimintamahdollisuuksia.

Suomen metsät on suojeltava EU:n virkamiehiltä ja asioista ymmärtämättömiltä poliitikoilta. Suomessa on jo suojeltuja metsäalueita ihan tarpeeksi ja METSO-ohjelma perustuu maanomistajien vapaaehtoiseen metsiensuojeluun. Pitäähän metsänomistajan saada itse päättää metsistään.

Suomessa on maailman parhaiten inventoidut metsät ja uskallan väittää, että meillä on huippuosaaminen mitä tulee metsien hoitoon – Suomen metsienpuutase on kasvanut verrattuna vuosikymmenten takaiseen, kiitos kuuluu osaaville metsänomistajille ja metsäpuolen asiantuntijoille. 

Jokainen ymmärtää, että vain kasvava metsä sitoo hiiltä ilmakehästä ja toimii hiilinieluna – pystyyn kuivaneet kelopuut eivät sido mitään ja vetävät puoleensa kaiken karvaiset tuhohyönteiset, jotka vievät puuston arvon ja estävät korkeamman jalostusasteen käytön.

******

Kuntavaaleissa valitaan päättäjät seuraavaksi valtuustokaudeksi. Sosiaali- ja terveyspuolen uudistus eli tuttavallisemmin ”SOTE” esiintyy keskusteluissa. Onko SOTE uhka kunnille vai ei? Tämä ikuisuusprojekti on kaikkien poliittisten lehmänkauppojen kruunaamaton äiti. Itse toivon, että ihminen saisi tarvitsemansa hoidon lähipalveluna nopeasti, tehokkaasti ja yhdeltä luukulta. Asiakkaan juoksuttaminen luukulta luukulle on inhimillisten resurssien tuhlaamista. 

Lisäksi yksityisten palveluntuottajien asema on turvattava. Perusta on julkinen sektori, mutta yksityinen täydentää sitä. Myös kolmannen sektorin järjestöt on huomioitava sote-palveluiden tarjoajana etenkin ennaltaehkäisevässä roolissa.

Sotessa on rahoituksen suhteen paha valuvika. Ainakin kaksi miljardia euroa puuttuu. Näin ovat konsultit laskeneet. Suomalaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden turvaaminen tuntuu olevan nykyhallitukselle toissijaista, koska samaan aikaan työnnetään miljardeja euroja Eurooppaan, lähinnä etelän maille, jotka elävät yli varojensa ja näiden maiden roskapankeille. Miksi suomalaisten veronmaksajien pitää maksaa toisten kulut ja velat?