Paavo Väyrynen antaa sapiskaa Niinistölle ja hallitukselle

DEMOKRATIAN KRIISI: Väyrysen mukaan edustuksellinen kansanvalta ei toimi Suomessa ja maassamme toteutetaan politiikkaa, joka on vahingoksi Suomen kansalle ja jota kansan enemmistö ei kannata.

TOIMINTA VASTOIN PAASIKIVI-KEKKOSEN LINJAA: Sauli Niinistön presidenttikaudella Suomi on astunut liittoutumispolitiikan tielle, esimerkkinä on isäntämaasopimus Naton kanssa. Lisäksi Sipilän hallituksen toimikaudella on säädetty laki, jolla suomalaisia sotilaita voidaan lähettää ulkomaille myös taistelutehtäviin. Suomi on myöskin ryhtynyt yhdessä Ranskan kanssa johtamaan EU:n yhteisen puolustuksen kehittämistä.

Väyrysen mukaan presidentin- ja eduskuntavaalien yhteydessä on selkeytettävä Suomen linjaa sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana.

VALTIOLLISEN JA TALOUDELLISEN ITSENÄISYYDEN KRIISI: Presidentinvaaleissa ehdokkaiden on kerrottava, kuinka he aikovat puolustaa Suomen kansallista suvereniteettia euroalueen tulevaisuuteen liittyvissä ratkaisuissa.

KELVOTON MAAHANMUUTTOPOLITIIKKA: Maahanmuuttopolitiikassa Suomen ulkopoliittinen johto on toiminut kelvottomasti. Sekä tasavallan presidentti että vastuuministerit ovat laiminlyöneet tehtävänsä Eurooppaan ja Suomeen suuntautuneen muuttoliikkeen hillitsemiseksi.

Syksyn 2015 laiminlyönnit ovat aiheuttaneet vakavia ongelmia, kun valtaosa Suomeen tulleista ei ole ollut oikeutettu turvapaikkaan. Kielteisen päätöksen saaneiden palauttaminen on osoittautunut hyvin vaikeaksi. Kuka kantaa tästä vastuun? Eduskunnassa oppositiokin hiljaisesti hyväksyi hallituksen laiminlyönnit.

Vastikään Ruotsi, Tanska ja Norja jatkoivat osittaisia rajatarkastuksiaan. Suomen tulee liittyä tähän pohjoismaiseen rintamaan.

NIINISTÖN SEKAANTUMINEN SISÄPOLITIIKKAAN: Tasavallan presidenttinä Sauli Niinistö on puuttunut ratkaisevalla tavalla Suomen sisäpolitiikkaan. Kesäkuussa hän ryhtyi julkisesti tukemaan Kokoomuksen pyrkimyksiä syrjäyttää johtoaan vaihtanut Perussuomalaiset hallituksesta. Tämän tueksi hän antoi asemaansa sopimattomia lausuntoja uuteen puoluejohtoon valituista henkilöistä. Sauli Niinistö on keskeisessä vastuussa sekä Perussuomalaisten hajoamisesta että Kokoomuksen aseman vahvistumisesta hallituspolitiikassa.

VÄYRYSEN PALVELULUPAUS: Omalta osaltani olen valmis tekemään kaiken mahdollisen sen hyväksi, että Suomen poliittinen linja saadaan tulevissa valtiollisissa vaaleissa korjatuksi. Tähän tarvitaan Suomen kansan vahva tuki.

Kannattajani ovat keräämässä kannattajakortteja valitsijayhdistykselle, joka tukee valintaani tammi-helmikuun presidentinvaaleissa. Keräyksen onnistuminen vaikuttaa myös seuraavan vuoden eduskuntavaalien asetelmaan.

Jos kannattajani saavat kootuksi tarvittavan määrän kortteja, olen ehdokkaana ja teen parhaani päästäkseni toiselle kierrokselle ja voittaakseni vaalin.

Jos en tulisi valituksi, jatkaisin työtäni Suomen suunnan muuttamiseksi eduskuntavaalien kautta. Niihin valmistautumisen aloittaisin palaamalla eduskuntaan jo seuraavalla kevätistuntokaudella.

(lähde: Paavo Väyrysen tiedote 19.10.2017)

Sulje