You are currently viewing Laituri kuntoon ja vanhalle pojalle matonpesupaikka
Vegeruoka on jäävuoren huippu. Tarpeeksi pieni asia, mihin ituhipit pystyvät tarttumaan. Vegetarismin taustalla piilee eläinaktivismi, joka on rikollista touhua, kuten laitonta tunkeutumista tuotantoeläinten tiloihin ja vaaran ja vahingon aiheuttamista. Piiruakaan en anna eläinaktivisteille periksi.

Laituri kuntoon ja vanhalle pojalle matonpesupaikka

Erään Seinäjokea pienemmän kunnan ehdokas otti paikallislehden palstalla kantaa yksittäiseen laituriin. Kirjoituksessa kerrottiin tarkasti laiturin kunto, kunnan lupaus kunnostaa se ja toivottiin laiturin turvallista käyttöä. Eräs toinen ehdokas oli vuodesta toiseen puhunut budjettikokouksessa matonpesupaikasta, ja lopuksi tämä ”vanhanpojan” sinnikkyys palkittiin ja hän sai matonpesupaikkansa.

Kuntavaaleissa otetaan kantaa sekä pieniin että isoihin asioihin. Äänestäjän kannalta se pieni asia voi olla ratkaiseva äänestyspäätöstä tehtäessä. Kuntapolitiikasta käytetään välillä vähättelevää termiä ”siltarumpupoliitikka”. Totta toinen puoli, mutta ueseimmalle se oman kylän siltarumpu on lähimpänä sydäntä. Itse ajattelen asioita laajemmin.

Minulle on tullut toiveita paikallisliikenteen ulottamisesta myös liitoskuntiin. Tämä tulee olemaan ryhmämme yksi tavoite seuraavalla valtuustokoudella, käytettävissä olevin keinoin ja valtuuksin. Nythän paikallisliikenteestä maksavat kaikki, mutta sitä pääsevät käyttämään lähinnä vain kantakaupungin asukkkaat. Edulliset lipputuotteet ja paikallisliikenne kuuluvat kaikille. On päivänselvää, että saavutettavuus on avainasemassa, kun mietitään miten saadaan uusia asukkaita liitoskuntiin. 

Toinen asia on lapsiperheiden palvelut. Olen keskittämistä vastustanut aina, mutta laihoin tuloksin, isot puolueet ovat jyränneet. Kaupunginhallituksessa esitin, että Haapaluoman varhaiskasvatuskeskusta ei lakkauteta, mutta edes peräseinäjokelaiset naiset eivät minua kannattaneet. 

Lähes kaikki pienet päivähoitoyksiköt on lakkautettu liitoskunnissa keskustalaisten ja kokoomuslaisten toimesta. Nyt tilanne on se, että Alapäässä asuvalle perheelle on osoitettu esikoulupaikka kahdenkymmenen kilometrin päästä Halkosaaresta, koska Ylistaron ainoan päiväkodin esiopetusryhmä on täynnä. On kohtuutonta sekä lapselle että vanhemmalle kuskata lasta neljäkymmentäkilometriä pöivässä neljäksi tunniksi esikouluun. 

Teimme valtuustossa aloitteen siitä, esikoulupaikka tulee osoittaa lähimmästä yksiköstä, esim. Ylistaron tapauksesssa Kirja-Matin koulusta. Esiopetus, päivähoito ja perusopetus on saatava lähipalveluna. Muuten on turha ihmetellä, että miksi tonttikauppa ei sivummalla käy. Uusien asukkaiden hankkimiseen ei ole mitään hokkuspokkus-keinoja.

Summa summarum. Seinäjoen kaupungin budjetti on yli 500 miljoonaa euroa. Laituri tai matonpesupaikka ei ole valtuustotason asia täällä, toisin kuin paikallisliikenne ja lapsiperheiden palvelut. Ehdokkaan linja ratkaisee. Se määrittää teot sekä pienessä että isossa mittakaavassa. 

Vegeruoka on jäävuoren huippu. Tarpeeksi pieni asia, mihin ituhipit pystyvät tarttumaan. Vegetarismin taustalla piilee eläinaktivismi, joka on rikollista touhua, kuten laitonta tunkeutumista tuotantoeläinten tiloihin ja vaaran ja vahingon aiheuttamista. Piiruakaan en anna eläinaktivisteille periksi.