Kansalaispuolue vaatii liikennepalvelulain kumoamista

Kansalaispuolue on jättänyt kansalaisaloitteen liikennekaareen sisältyvän liikennepalvelulain kumoamiseksi. Aloitteen vireillepanija on Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen Ville Kuivalainen ja aloitteen edustajina toimivat Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen sekä varapuheenjohtaja Piia Kattelus-Kilpeläinen.

Taksiyrittäjänä toimivan asiantuntijajäsen Ville Kuivalaisen mukaan liikennekaari aiheuttaa henkilö- ja tavarankuljetuksille enemmän haittoja kuin arvioituja hyötyjä.

”Liikennekaari poistaa taksialalta yrittäjäkurssivaateen sekä vähentää koulutusta. Paikallistuntemus- ja kielivaatimus on kirjattava lakiin. Suomen kielen taito on ehdoton perusedellytys turvalliselle taksitoiminnalle,” perustelee Ville Kuivalainen.

Kansalaisaloitteen tekijät pelkäävät, että kuluttajahinnat nousevat hintakaton poiston ja markkinaehtoisen hinnoittelun myötä. Laki vaikuttaa negatiivisesti kuljetusalan kotimaisiin työpaikkoihin sekä heikentää palvelun saatavuutta etenkin maaseudulla asemapaikka- ja päivystysvelvoitteen poiston myötä.

“Taksit karkaavat kysynnän perässä kasvukeskuksiin ja kaupunkeihin. Maaseudulla ei ole toimivaa joukkoliikennettä, joten kuljetuspalvelujen heikko tarjonta kiihdyttää maaseudun autioitumista ja syrjäisten kuntien muuttotappiota”, toteaa Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen huolestuneena.

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläisen mukaan taksilaki on aiheuttanut valtavasti yhteydenottoja. “Eduskuntapuolueet ovat menettäneet kansan luottamusta johtuen haitallisesta liikennepolitiikasta. Puheet autoihin asennettavista mustista laatikoista ovat aiheuttaneet valtavaa pöyristystä.”

Kansalaispuolue kantaa huolta Suomen yhteiskuntajärjestyksestä ja näkee taksien vapauttamisen heikentävän sisäistä turvallisuutta, koska uudistus aiheuttaa kansalaiselle epävarmuutta ja lisää pelkoa käyttää taksipalveluja varsinkin yöaikaan. Lisäksi uudistus luo otollisen maaperän harmaalle taloudelle hintakaton poiston myötä.

”Meidän on syytä miettiä, että onko meillä varaa tinkiä lastemme koulukuljetusten turvallisuudesta liberaalin liikenneuudistuksen vuoksi vai olisiko tärkeämpää taata, että lapsiamme kuljettavat tulevaisuudessakin luotettavat ammattikuljettajat”, kysyy kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus-Kilpeläinen.

Kansalaispuolueen kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa aloitteen sähköisesti kansalaisaloite.fi -palvelussa.

Sulje