You are currently viewing Elintasosurffarit ja -golfarit jääköön rajan taakse
Seinäjoen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja Piia Kattelus-Kilpeläinen ottaa kantaa aluevaaleihin ja tuulivoimaan.

Elintasosurffarit ja -golfarit jääköön rajan taakse

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs aloitti aluevaalikampanjansa reteästi elokuun lopussa Seinäjoella pidetyssä puolueen kesäkokouksessa. Ylivieskalainen Pylväs paalutti tiukempaa maahanmuuttopolitiikka toteamalla, että “sosiaaliturvalla loisivia elintasosurffareita sen sijaan emme tarvitse”. Minua jäi lähinnä mietityttämään, että miksi rajoittaa sosiaaliturvan väärinkäyttäjät vain surffareihin, mielestäni me emme Suomeen tarvitse myöskään elintasogolfareita eikä ainakaan elintasoskeittareita.

Juha Pylvään puhe aiheutti loiskiehuntaa mediassa, mutta koska Pylvään poliittinen koti on sivistysliike keskustassa, ei poliisin puolella ryhdytty sen kummempiin toimenpiteisiin, vaan todettiin ykskantaan, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Toisin on asian laita perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Mauri Peltokankaan kohdalla. Mauri kun on persu, niin lakia luetaan vähän eri tavalla. Peltokankaan kohdalla puheet “loisivista elintasosurffareista” ylittivät sekä poliisin esitutkinta- että syyttäjän syytekynnyksen. Tähän voi vain todeta, että toiset nyt vaan sattuvat olemaan epäilyttävämpiä kuin toiset.

Olisiko meillä Suomessa aika tunnustaa tosiasiat, kuten Ruotsissa ja Tanskassa on tehty. Ei jäisi elintasoskeittareiden sosiaaliturvalla rellestämisen rajoittaminen pelkästään puheen tasolle, vaan saisimme tiukemmat lait ja säädökset rajoittamaan Juha Pylvään tarkoittamaa “sosiaaliturvalla loisimista”.

Säätäkäämme laki, kuten Tanskassa. Laki mahdollistaa vastaanottokeskusten sijoittamisen Euroopan ulkopuolelle. Turvapaikanhakijat asuisivat hakemuksen käsittelyn ajan keskuksissa, joiden sijaintimaahan he saisivat jäädä asumaan, mikäli turvapaikka myönnetään. Tanskaan turvapaikanhakijat eivät pääsisi. Jos hakemus hylätään, turvapaikanhakijan on poistuttava myös maasta, jossa vastaanottokeskus sijaitsee. Tanskalaiset ovat suorastaan neroja, eivät päästä elintasogolfareita enää edes eteiseen.

Ruotsissa tänä keväänä sosiaalidemokraattijohtoinen hallitus suorastaan kehuskeli uuteen maahanmuuttolakiin tehdyillä tiukennuksilla ja kysyttäessä pääministeri Stefan Löfvenin kantaa Afganistanin tilanteeseen, vakuutti Löfven, että vuoden 2015 tapahtumat eivät tule toistumaan eikä Ruotsi tule enää ottamaan vastaan yhtä suurta määrää turvapaikanhakijoita.  

Suomessa ikävä kyllä sisäministeripuolue vihreitä kiinnostaa vain kannabisksen pössyttelyn salliminen ja huumehaittojen vähättely. Sosiaaliturvan väärinkäyttäjiä he suorastaan vaativat tänne lisää.